Steierskolenes lærerstevne 25.- 2.7 oktober

Nysgjerrighetens røtter, foredrag av Markus Lindholm torsdag 25.oktober kl. 18. Klækken hotell. I forbindelse med steinerskolens lærerstevne inviterer vi til foredrag med Markus Lindholm på Klækken hotell torsdag den 25. oktober kl 18:00. Foredraget er gratis og åpent for alle. Foredraget vil være aktuelt for alle som har interesse for skole og oppvekst, foreldre, lærere og andre interesserte både i og utenfor steinerskolen. Undring og nysgjerrighet er grunnleggende for økt kunnskap og innsikt, både for den enkelte og for samfunnet. Likevel vet vi svært lite om hvordan undring og nysgjerrighet kan fremmes eller hemmes gjennom skole og utdanning. Mange tror at ny kunnskap og mer informasjon i seg selv er nok til å bli nysgjerrig, men lite tyder på at det stemmer. Tvert om brer det seg en tiltagende kunnskapstretthet både i skoler og høyskoler. Foredraget identifiserer hindringer og muligheter som kan bidra til å fremme læringslyst og glede ved ny kunnskap, og foreslår hvordan en nysgjerrighetens pedagogikk kan fremmes i henholdsvis barnehage, barneskole og i videregående skole. Markus Lindholm er førsteamanuensis ved Steinerhøyskolen, forfatter og forsker. Han er utdannet biolog (ph.d), studerte biologi og geofag på Universitetet i München. Forskningsleder for ferskvannsøkologi ved Norsk institutt for vannforsking (NIVA), fokus på akvatisk biodiversitet. Markus fikk i 2013 Bokhandelens fagbokpris for boka «Evolusjon: Naturens kulturhistorie»

Steierskolenes lærerstevne 25.- 2.7 oktober

Steinerskolens Lærerstevne
25. - 27. oktober 2018
Invitasjon til åpne foredrag

Markus Lindholm «Nysgjerrighetens røtter»
Torsdag den 25. oktober kl. 18:00 på Klækken hotell

Marja Ros-Pehrson «Fra undring til fakta»
Fredag den 26. oktober kl. 18:00 på Klækken hotell

Foredraget handler om hvordan man lærer gjennom ulike sider av seg selv – gjennom å utforske fagene i praksis, for eksempel i kunst og håndverkstimene – gjennom å vekke begeistring hos elevene med gode fortellinger, eller ved å knytte fagstoffet til noe som betyr noe følelsesmessig for elevene. Dette kommer i tillegg til den konkrete forståelsen og faktatilegnelsen. Det blir en beskrivelse av en vei i undervisningen fra det kunstneriske, særlig gjennom språk og poesi, til abstrakte og teoretiske begreper. Dette knyttes til helhetlig forståelse av læreplanen i grunnskolen.

Marja Ros-Pehrson har lang erfaring som klasselærer og faglærer i naturfag.
Utdannet biolog fra Universitetet i Stockholm, lærerutdanning fra Waldorf lærerhøyskolan. Hun har fokus på å vekke elevers nysgjerrighet og kunnskapsglede. Foreleser steinerskolelærere i Sverige, Norge, Island og Kina.

Foredragene vil være aktuelt for alle som har interesse for skole og oppvekst, foreldre, lærere og andre interesserte både i og utenfor steinerskolen

Hjertelig velkommen!